HRIF is opgericht in 1997 met als hoofddoel het ondersteunen van mensen in nood wereldwijd. Vooral de slachtoffers die in een noodgebied wonen na oorlog, vluchtelingensituatie, aardbeving, overstromingen enz.

Sinds 1993 zijn we betrokken bij meer dan 15.000 humanitaire transporten wereldwijd.
Onze focus ligt op Gift in Kind (GIK), transport en distributie van hulpgoederen. Hiervoor werken wij als dienstverlener samen met vele hulporganisaties wereldwijd.

Kortom we zamelen GIK in bij bedrijven, instellingen, organisaties etc. Samen met lokale partners onderzoeken we welke goederen ingezet kunnen worden in hun distributieprojecten. We hebben te maken met lokale gebruiken en autoriteiten over importregels en -voorschriften. De GIK wordt verdeeld onder kinderen, vrouwen, ouderen en andere kwetsbare groepen. De belangrijkste items zijn kleding, schoenen, dekens, voedsel, medische apparatuur, medicijnen, meubels enz.

De omvang van het verzenden en distribueren van hulpgoederen in nood- en ontwikkelingsprojecten is onvoorstelbaar. Ontvangers van hulp, vertellen ons vaak over het ontvangen van hulp, het is een teken van hoop in hun uitzichtloze situatie.

Ook u kunt helpen! Hoe? Door een financiële donatie te doen door hier te klikken of door kleding te doneren bij onze loods op de Rijnkade 21! (er staat een kledingbank voor de deur) (wij nemen geen meubels aan).